7 platser att besöka innan man dör

Inspiration
Jag antar att jag inte är den enda som bara skulle vilja packa väskan och resa genom hela världen nu med en gång? Att bara resa runt och upptäcka, utforska och bli tusentals erfarenheter rikare skulle vara rena drömmen ifall ni frågar mig. På senaste tiden har jag fastnat väldigt mycket för världens alla fantastiska och nästan surealistiska platser och det kliar något hysteriskt i både äventyrs- och fotofingrarna när jag ser bilder och läser om dessa platser. Därför tänkte jag dela med mig utav 7 olika destinationer som man enligt mig absolut måste besöka någon gång innan man dör!

Världens största saltöken med sina 10 582 km2, vilket är ungefär lika stort som hela Skåne. För 40 000 år sedan var denna saltöken en del av en gigantisk förhistorisk sjö. Saltytan är så reflekterande att det bildar världens största naturliga spegel. Reflektionerna är så pass klara att detta område används för att kalibrera satelliter.

Dessa kanjoner har formats av regnvattnet under flera miljoner år. Forsarna som bildas utav regnvattnet för med sig sand vilket gör att bergen blir formade som dom blir. Antelope Canyon är den mest fotograferade kanjonen i USA.

Dessa bergspelare formades genom att sandsten förstördes av havsströmmarna under havsytan för ungefär 380 miljoner år sen vilket endast lämnade kvar dessa pelare. Vissa pelare mäter uppemot 1200 m ovanför havsytan. Det är just Tianzi Mountains som används i filmen "Avatar".
På dagen ser denna strand ut som vilken strand som helst, men när mörkret faller så vaknar den till liv. Galaxmönstret i vattnet skapas av marina mikroorganismer som kallas fytoplankton. Dessa flyter omkring fritt i det övre vattenlagret av vissa hav och sjöar. Fytoplankton innehåller bl.a luciferas som är ett kemiskt ämne som har förmågan att bilda ett biologiskt ljus. Detta är samma kemiska ämne som eldflugor har. Effekten gör så att det ser ut som om stjärnhimlen speglar sig i vattnet, som om havet vore gjort av stjärnor.

En tredjedel av all växtlighet på den lilla ögruppen Sokotra i Jemen går inte att hitta någon annanstans i hela världen. En del av träden ser ut som sagoträd och det kan vara en av anledningarna till varför en av dessa trädarter har blivit döpt till "Dragon Blood Tree".

Denna välgömda strand bildades av testexplosioner från militären under tidigt 1900-tal. Öarna runt omkring är idag national parker. Det enda sättet att ta sig till Hidden Beach är att simma genom en 15 meters lång tunnel.

Tusentals små lysmaskar hänger i taket i dessa grottar i Waitomo i Nya Zeeland. Denna art av lysmaskar (Arachnocampa Luminosa) finns endast på Nya Zeeland. Precis som fytoplanktonen i havet vid Sea of Stars så utstrålat dessa lysmaskar ett biologiskt ljus vilket ger grottorna ett väldigt Sci-Fi-inspirerat utseende.

Detta är alltså bara 7 av alla platser på jorden som jag skulle vilja uppleva någon gång under minlivs tid. Det finns verkligen hur mycket häftigt och häpnandsväckande som helst där ute som bara väntar på att bli upptäckt. Dessa 7 platser ska jag besöka någon gång innan jag dör, så är det bara.

Vilka av dessa 7 platser skulle ni helst vilja uppleva innan ni dör? :)
Källa.

Gillar

Kommentarer

Hannah S.,
Oh vad häftit! Skulle nog helst besöka Maldiverna av de ställena, helt magiskt!?
hannahsj.blogg.se/
Emely,
Åhh vad vackert! Det där med "stjärnorna" i vattnet fastanade jag lite extra för, så himla coolt! Hade varit en dröm att besöka! :)
emelys.webblogg.se
Lisa,
Vilka platser och vilka underbara bilder...jisses... Kika gärna in på min blogg! :)
wallinlisas.blogg.se/
elvis,
shit, vad häftiga platserrrrr!!
elvissbjorknert.blogg.se
bella,
vilken sjukt fin blogg du har. och va häftiga platser du skriver om, blir nyfiken och vill också resa oh upptäckaaa. :)
bbellafoto.blogg.se
Linnea,
Wow, vilket inlägg!! Jag skulle vilja besöka alla dessa platser!
owc.blogg.se
LORISSA LOVEBOMB,
Jag lockas faktiskt inte alls av att resa, men det ser vansinnigt vackert ut :)
lorissalovebomb.se
yasmina,
Har bara ett ord, HERREGUD
yasminas.se/
Nathalie B,
Åh, verkar ju helt fantastiskt! Skulle verkligen inte ha något emot att åka till vart och ett av de där ställena!
wolfshriek.blogg.se
Iz,
Wow vad vackert! Vill åka till alla platserna nu!!
ikiz.blogg.se