En dag som djurparkare

Djurfoton
Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD | Canon EF 50/1.8 II

Jag går ju alltså djurparkslinjen på Himmelstalundsgymnasiet och en fin höstdag som denna spenderade vi på Kolmårdens djurpark som är den framtida arbetsplatsen för många av oss i klassen.

Idag var tanken att vi skulle få se hur det ser ut lite "bakom kulisserna" så att säga men också gå runt och titta på och lära oss om några av djuren. Vi fick bl.a titta in i stallarna i safarit, träffa lejonen och dom nya lejonungarna (som tyvärr inte fastnade så bra på bild), kolla på när dom tränade delfinerna och så mycket mer.

Den här dagen har nog varit en av dom bästa någonsin! Tänk att man kommer få hålla på med detta dagligen om några år! Jag och alla andra i klassen har gått runt med ett stort leende på läpparna och massa fjärilar i magen hela dagen bara för att det har varit så himla bra och så sjukt häftigt alltihopa! Det går inte ens att beskriva med ord vilken maffig känsla man har gått med hela dagen. Åh, det här är verkligen den perfekta linjen för mig kan jag säga, haha! :)

Jag har galet många fler bilder, men jag hinner tyvärr inte redigera fler just nu. Om ni vill kan jag ladda upp fler senare, annars kommer nog några av dom upp på Facebook eller nåt. :)

Gillar

Kommentarer

Rebecca
,
Du har inte tänkt på att detta är djur i fångenskap som inte lever i sitt rätta element? Delfinshowerna exempelvis är nog bland det värsta. Jag förstår att du vill jobba med djur och så, men ja. Delfiner simmar i det fria hur långt som helst dagligen, men på komården och andra djurparker (där man helt enkelt utnyttjar djuren för pengar) lever de i små bassänger. Tåls att tänka på.
Esmeralda Edenberg,
Det är jättekul att du är engagerad och bryr dig om djuren precis som jag, men vi ser det nog bara på det hela på lite olika sätt. För det första så är i princip alla djur som dom har på Kolmården idag födda i fångenskap. Skulle man släppa ut dom i friheten så skulle dom inte klara sig särskilt länge eftersom dom inte skulle vara förberedda på alla faror och hot som finns. Kolmården har väldigt stora ytor för djuren jämfört med andra djurparker, större än vad som egentligen "behövs". Djurparken jobbar hårt med att få skapa dom naturliga miljöerna och djurens naturliga levnadssätt så bra som möjligt. Djuren stimuleras på ett sånt sätt att dom kan utöva i princip alla deras naturliga behov som dom vildfödda djuren ute i naturen kan. Djuren på Kolmården är främst till för utbildning, alltså för att lära besökarna om djuren, vilket ger förståelse och insikt i hur dom lever, hur dom beter sig och vad man kan göra för att stoppa t.ex utrotning. Dessutom pågår det en mängd olika typer av forskning som i sin tur leder till att djurparken hjälper till att bevara utrotningshotade arter och ser till att inte fler arter blir utrotningshotade eller utdöda. Djurparken är helt enkelt till för att skydda så många arter som möjligt. Vad gäller delfinshowerna så utför inte delfinerna sina trick om dom inte vill. Jag har varit med flera gånger då vissa delfiner har simmat tillbaka till sin vanliga bassäng under föreställningen, då personalen verkligen tydliggör att delfinerna (precis som alla andra djur) är egna individer med egna behov och att dom aldrig tvingar djuren till att göra någonting. Vill dom inte så vill dom inte, och då behöver dom heller inte det. Självklart har du rätt i att dom inte har ett stort hav att simma i, men som sagt så är alla delfiner på Kolmården födda i djurparken och ett av dom tecken på att djuren trivs är att dom föder ungar. Skulle dom vara stressade, vanvårdade eller inte trivas osv så skulle dom aldrig föda ungar i fångenskap.
esmeraldaedenberg.blogg.se
IP: 82.99.3.229