Like the moon and the stars

Naturfoton
Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP VC USD

Igår kväll var det alldeles stjärnklart ute. Jag hade egentligen velat åkt ut på något fält eller så för att slippa alla gatulampor när jag fotograferade himlen, men det var så sjukt halt ute att varken jag eller pappa var särskilt manade till att åka ut i mörkret och halka omkring. Jag fick nöja mig med min ballkong som vanligt och det funkade ju super ändå!

Efter att ha försökt mig på lite olika sorts stjärnfotograferingar med mitt vidvinkelobjektiv så kände jag att jag inte hade tålamodet när alla lampor störde ljuset i bilden. Jag monterade istället på teleobjektivet på kameran och riktade den mot månen. Bilden ovanför blev resultatet ?. Inte för att vara sån, men jag måste faktiskt säga att det här är nog en av mina bästa månbilder hittills. Den är inte perfekt, inte alls, men jag tycker om den ändå... :] Den blev väldigt brusig och så, men det tycker jag inte gör speciellt mycket. Att jag lyckades få med alla stjärnorna förstår jag knappt själv, haha... :3

Vad tycker ni om min månbild? :)

Gillar

Kommentarer

Esmeralda Edenberg,
Åh tack så mycket! :)
nouw.comNone
Emelie,
Åh jag måste ju vara blind, förlåt mig.. :(
emeliisaksen.blogg.se
Esmeralda Edenberg,
Haha, det är ingen som helst fara, det händer även dom bästa. ;)
nouw.comNone
Ellen,
Wow! Hur har du tagit det fotot? stavi och hög slutartid? :D
soon.blogg.se
Esmeralda Edenberg,
Men stativ och självutlösare, kort slutartid, ganska högt ISO och liten bländare. Dock tror jag att det hade gått bättre med andra inställningar såhär i efterhand, men det funkade ganska bra ändå. :)
nouw.comNone
JENNiFER,
Herregud vad fin, man ser ju att den är brusig och sådär men det ger det en speciell känsla :)) Jag har provat fota månen med endast det medföljande objektivet och man såg att det var månen, så trotts att månen ser väldigt avlägsen gillar jag den bilden då man ser olika färger och inte bara en ljusfläck som det blir annars :)) Ska prova med mitt nya teleobjektiv någon dag då det är molnfritt. Idag var himlen väldigt grå och tråkig men började klarna upp lagom vid solnedgången :)) Jag älskar din blogg! Inspirerande och helt underbara bilder :D Hoppas du på att bli professionell fotograf i framtiden? :)
mental.blogg.se
Alva :)
,
Jag vill bara säga en sak, och det är att du är så himla duktig på att fotografera! :) Eller okej, jag vill säga två saker.. ;) Jag har skrivit ett litet (ja, ett väldigt litet) inlägg om dig :) Du kan läsa det här: http://alvaehrnholm.blogg.se/2013/january/esmeralda-edenberg.html
Esmeralda Edenberg,
Men åh så himla fint! Jag vet inte riktigt vad jag ska svara på sånt här, blir så himla glad! Tusen tack fina du!
nouw.comNone
Monica,
Jättefint..Vad har du för objektiv.? Titta gärna in på min sida.
monicasdal.blogg.se
Esmeralda Edenberg,
Tack ska du ha! :) All min kamerautrustning hittar du ifall du klickar på kameraikonen i menyn. :)
nouw.comNone