Marianneglass

Ätbart
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

I lördags hade vi middagsgäster hemma hos oss och då bjöd vi på hemmagjord Marianne glass till efterrätt! Det är supergott och superenkelt att göra, så jag känner att jag bara är tvungen att dela med mig av receptet så att ni också kan prova! :D
För 4 portioner:
3 dl vispgrädde
2 äggulor
1 dl florsocker
150 g Marianne karameller (ungefär 1 påse)

• Vispa grädden så att den blir lagom tjock.
• Vispa ihop äggulorna och florsockret i en egen bunke.
• Mixa Marianne karamellerna i en mixer så att det nästan blir som ett pulver (fungerar lättast om man mixar några karameller i taget, i alla fall om man har en lika dålig mixer som vi).
• Sedan rör du ner ägguls- och florsockersmeten och Marianne pulvret i vispgrädden.
• Blanda ordentligt.
• Fördela smeten i fyra olika formar/skålar/muggar eller vad ni nu känner för att sedan äta glassen i.
• Ställ sedan in i frysen i ca. 3-5 timmar.
• Servera sedan med chokladsås, jordgubbar eller något annat smarrigt!

Svårare än så är det verkligen inte! Supergod mint och choklad glass, perfekt för dom som älskar Marianne godis! :) Så prova gärna på det här, ni kommer inte att ångra er! ;)

Gillar

Kommentarer

claudia,
åhhh va gott
claudiaia.blogg.se
?? sandra T,
Filippa
,
Mmm... De såg gott ut! Ska nog ge mig på de ikväll.
Anna,
Jag gillar varken glass eller Mariannes direkt, men åh... det där såg mumsigt ut ;D
madeinjapan.nu
Becka [fotoblogg,
Helena,
Hejsan. Jag undrar om det är okej att vi lånar en bild av dig så vi kan tipsa om din blogg på vår hemsida? Vänligen hör av dig till mig via mail om du godkänner detta. Hälsn, Helena Eloge Magazine
elogemagazine.se
Sanna Funeland # FOTO,
hej esmeralda, jag hoppas det var okej att jag lånade 4 bilder utav dig, jag lånade dom då jag tipsade dig i ett inlägg på min blogg. om inte så får du säga till så tar jag bort dom på en gång! kram
photosanna.blogg.se