Take me away to some place else

Inspiration
Som ni vet så har jag en ständigt längtan inom mig att hela tiden få komma iväg och upptäcka världen från alla håll och kanter. Nu är inte heller något undantag. Här är dom 8 platser som jag skulle vilja besöka allra mest just nu:

Korsika. (kul att jag har stavat fel på bilden också, haha...) Hur underbart fint är det inte där liksom? Kristallklart vatten, berg, stränder och staden på klipporna som hänger ut över havet. Nära och billigt att ta sig dit är det också. En eller två veckor i detta paradis skulle jag absolut inte tacka nej till.

Brisbane. Precis som många andra så har jag en stor dröm om att åka till Australien någon gång i mitt liv. Har till och med funderat på att bosätta mig där ett tag i framtiden då jag tror att det är ett underbart och relativt lätt land att leva i. Jag menar hur underbart vore det inte att bo i Brisbane? Varmt och skönt, nära till havet och med The Great Barrier Reef utanför kusten. Att snorkla och dyka där är någonting jag ska göra. Åh vad underbart att få simma med havssköldpaddor, precis som vi gjorde i Indonesien!

Dubai. En stad som verkligen har allt. Varmt klimat, stränder, mäktiga öknar och grymt storstadsliv med allt vad det innebär. Är så himla avundsjuk på bloggaren Hannalicious som ska flytta dit om några veckor!

Coco Island. En av dom många otroligt vackra öarna i Seychellerna. Denna ö har fått sitt namn på grund av dom dubbla kokosnötterna som växer där. Tänk att bara vandra omkring i detta paradis, ligga och sola i den kritvita sanden, bada i det turkosa vattnet och bara njuta till max. Även här skulle det vara rena rama drömmen att få dyka och snorkla i havet runt omkring. Förstå upplevelsen att t.ex få se vilda valhajar?

Svalbard. Hit har jag velat åka enda sen jag hittade gamla svartvita foton därifrån som min gamelfarfar var med på när han arbetade inom det marina. Detta är en ögrupp i Arktis där det endast lever runt 2800 invånare. Det verkar vara ett sånt sjukt vackert och hästigt landskap och jag vill bara ut dit och upptäcka allt. Åka hundsläde över snön och isarna, se norrsken, träffa den lilla befolkningen som väl finns och fota allt och alla.

Santorini. Denna grekiska ö har jag varit fäst vi ett tag nu. Jag vet inte riktigt vad det var som har fått mig så hooked, men hit vill jag verkligen. Så himla mysigt att vandra omkring på gatorna bland alla vita hus, den vackra utsikten och även här ha nära till havet. Och vi ska inte ens tala om all den grekiska maten, mmm!

New York. Jag menar vem vill inte åka dit och shoppa, besöka alla sevärdheter, sitta på något mysigt café någonstans, åka skridskor i Central Park eller bara utforska staden?

Tanzania. Jag har aldrig varit i Afrika förut men någon gång ska jag dit. Tanzania har ju dessutom nästan allt det som Afrika har ett erbjuda - hav, värme, savanner med oändligt djurliv och masaibyar. En av mina många och absolut största drömmar för tillfället är att volontärarbeta i Afrika och då helst av allt med Afrikanska vildhundar. Det djuret har fascinerat mig så himla länge nu och att få chansen att arbeta med dom skulle vara oslagbart.

Ja ni ser, detta är bara några få av alla platser som jag verkligen vill besöka. Att resa runt bland alla dessa ställen på jorden tillsammans med en fin människa eller två vid sidan om och kameran runt halsen är precis så som jag skulle vilja leva en del av mitt liv. Faktum är att jag precis har fått besked om en kommande utlandsresa senare i vår, men mer om det får ni veta när det börjar närma sig, hehe... :)

Vart drömmer ni om att resa?

Gillar

Kommentarer

Elin,
Åh dubai är en drömresa!
elinlarsson.forme.se
Tovvsan,
vilka underbara platser!
www.nouw.com/tovvsans
Elin Larsgren,
Åh så resesugen man blir :')
elinlarsgren.blogg.se