Vit chokladfudge

Ätbart
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Nu tänkte jag dela med mig av ett recept som passar perfekt till julbaket - vit chokladfudge!
Dom som jag gjorde ser nog inte ut som dom egentligen ska göra, men vad gör det när dom smakar så gudomligt gott och bara smälter i munnen? Dessutom är dom superenkla att göra! :)

ca. 20-30 fudge:
1 dl vispgrädde
3 dl socker
100 g smör
1 msk ljus sirap
100 g vit choklad

• Blanda ihop grädde, socker, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka sedan upp smeten under omrörning i ca. 15-20 minuter.
• Låt smeten koka till 125° eller se om den är färdig med hjälp av ett kulprov (= häll lite smet i ett glas med kallt vatten och se ifall smeten sedan går att forma till en rund kula).
• Hacka den vita chokladen och häll i den i smeten.
• Häll upp smeten i en pappersklädd och smord ugnsform.
• Låt smeten svalna och ställ sedan in den i kylen.
• När fudgen har svalnat helt så skär upp den i fyrkantiga bitar med hjälp av en vass kniv.
• Voilà!

Ni ser, inte ett dugg svårt! Och som sagt så blir den här fudgen så sjukt himmelskt god! Ett måste till julbaket enligt mig! :)

Problemet är bara hur jag ska kunna låta bli att äta upp allting innan julafton, hehe... :]

Gillar

Kommentarer

linda,
D A H L É N,
Det ska jag absolut testa mig på, ser gudomligt gott ut :D
carolinedahlen.blogg.se